Zitplaatsen 2016 Motul TT Assen uitverkocht

Alle 53.400 zitplaatsen voor de 2016 Motul TT Assen zijn uitverkocht. Dit nieuws heeft het TT Circuit Assen eerder deze week bekend gemaakt. Het is dit jaar voor de eerste keer dat de Dutch TT niet op zaterdag maar op zondag verreden wordt, een switch die gezien de grote vraag naar toegangskaarten nu al een succes lijkt.

Ruim zes weken voor aanvang van de 2016 Motul TT Assen zijn alle zitplaatsen verkocht, iets dat sinds jaren niet meer is gebeurd. Tijdens het seizoen 2009 waren weliswaar ook alle zitplaatsen verkocht – het jaar dat Valentino Rossi twee weken voor de wedstrijd in Assen in Catalunya zijn negenennegentigste zege wist te behalen en dus in Assen zijn honderdste wedstrijd kon winnen, iets dat ook gebeurde en uitliep op een groot feest – en bezochten maar liefst 85.400 motorsportfans de wedstrijddag. De laatste zitplaatsen werden toen echter pas een paar weken voor aanvang van het evenement verkocht.

Het TT Circuit ziet de enorme run op toegangskaarten dan ook als een bewijs dat de verhuizing van de zaterdag naar de zondag een juiste beslissing is geweest.

Assen was jarenlang de enige Grand Prix waar de wedstrijden op zaterdag werden verreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *