Belevenissen 2011

 • Autotestdagen: “attentie racecontrol, een spin op post 3”.
  Roept een marshal vanuit een andere post: “sla hem dood”.
 • Autotestdagen: Als blikken konden doden……………………
  Bij een post ligt veel grind op de baan. De rescue marshals worden voor hulp met vegen ingezet. De postleider staat er keurend bij te kijken. Racecontrol vraagt hoelang het nog gaat duren. Zegt de postleider: “Nog 1 minuut”. De mannen roepen in koor: Huhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Komt er een andere marshal bijstaan met de hand swingend en roept: “Jullie kunnen het, jullie kunnen het”. Ja dan kunnen blikken echt dodelijk zijn!!
 • CRT KNMV rijvaardiheidstraining:Ondanks het zonnetje is het buiten koud. Nadat een marshal zijn blaas geledigd had op toilet verteld hij : “zo touwtje weer na binnen en lepeltje weer in de broekzak”. Op de vragende kijkende marshal`s verteld hij: “ Jah word ouder en dan is een touwtje bij toiletgang een must en een lepeltjes ter ondersteuning scheelt een hoop geklieder”.
 • Komt een rijder stil te vallen. Blijkt zich verkeken te hebben op het benzine verbruik tijdens het rijden op het circuit. Staat er achter op zijn pak de naam “Plucky”. Zegt een marshal tegen de rijder: Een plucky benzine was al genoeg geweest om het paddock te halen. De rijder zag hier de humor wel van in.
  Rijder maakt een beste valpartij op post 11. Tank stuk, frame krom enz enz. Op de vraag hoe hij het zelf maakt antwoord hij: “moet zorgen dat mijn vrouw mij eerst ziet en dan pas de motor”. Oepsssssssssssssssssssss
 • WKSB 15, 16 17 April: “attentie post kunt u een nummer geven van de gevallen rijder?” , “attentie racecontrol nummer 98”. “weet u dat zeker post”. “Jazeker nummer 98”. “Raar want dat nummer bestaat niet, kan het soms andersom wezen? “.” Attentie racecontrol het nummer is 86”.
 • Een marshal die vrijdag een zware dag had verteld dat hij een feestje heeft gehad die zorgde dat hij goed beschonken en laat op bed kwam. Zaterdag komt hij goed gemotiveerd en uitgeslapen aanzetten. Verteld dan ook het volgende verhaal. “Ik lag er vroeg in en sliep in 1 ruk tot 6 uur. Helaas was ik vergeten dat ik om 5 uur moest plassen”. ??????
 • Er word vaak gezegd als je iets schamend verkeerd zegt dat jij daar je hart vol van hebt. Zet dan ook vragen bij de dame met deze uitspraak die ze vol overtuiging en luid toe riep: “Opgelet de kop nadert de klit”. ?????
 • Op een post vind een ongeval plaats. De post roept door de porto: “volgende post neemt over”. Even daarna vind daar weer een ongeval plaats, weer klinkt er door de porto: “volgende post neemt over”. Horen wij een reactie van die post: “echt niet”. Kunnen niets bij deze reactie plaatsen, maar klonk wel super!
 • Als je even je verveeld gaan er vaak spelletjes bedacht worden. Zo vond een marshal uit: M.A.R.S.H.A.L. = Met arie`s razend snelle highsiders altijd lachen! M.E.D.I.C.A.L. = Motor en donders irritante coureur achter laten. 
 • Een “postlijder” komt er achter dat zijn spatbord van het voorwiel nogal los zit. Over het stuur maakt hij rijdend rara capriolen uit om dit spatbord vast te zetten. Hij had beter even kunnen nadenken hoe fitaal zijn lichaam was! Het spatbord belandde in het wiel en een valpartij over het stuur deed hem het idee geven te kunnen vliegen. Geluk was dat deze heer naast de ambulance ten val kwam. Laten we hopen dat hij over deze actie nog geregeld nadenkt, zodat wij de postleider op post houden!!
 • ACNN 22 april:“Attentie racecontrol, een gewonde meeuw op post”. Attentie rescue, kunt u de gewonde meeuw afhalen daar op post”. “Attentie racecontrol, wij gaan de gewonde meeuw ophalen”. Attentie rescue. Hoever bent u, want anders komen we in tijdnood”.  “Attentie racecontrol, de gewonde meeuw is nog mobiel, wij nemen hem mee”. Heb nog nooit een mobiele meeuw gezien, maar geloof dat ik begrijp wat deze heer bedoelt!!!
 • Landelijke motordagen 23 en 25 april: Op post komt er een dame in het grind te vallen. Vraagt een baco: Kan je hem omhoog krijgen?” Zegt de dame: “Met jouw erbij wel”. ??????????         
 • Motorsport lifestyle 3-05: “Attentie kunt u even na de rijder kijken hij staat achter de vangrail”. “Ik ga even kijken , racecontrol”. “Attentie , hij komt nu omhoog”. ( Wat kwam er nu omhoog, de rijder “stond” toch achter de vangrail???)
 • HARC 6 en 7 mei: Na de porto check vraagt racecontrol of hij nog iemand vergeten is om te testen. Hoor je iemand vragen zeggen: “Startofficials? “. Jah zonder contact met deze mensen kan het wel eens een chaos worden!!
 • Attentie pitstuard kunt u dat zwerfvuil laten verdwijnen in de pitstraat? Jah, maar ben nu even bezig, ik zag net al iemand met een kinderwagen lopen!! “Nee ik bedoel echt zwerfvuil. Mensen noem ik niet zo”. Dit zijn de momenten waarop je kunt nadenken waar de grens van correctheid ligt!!
 • Ducatieclub races: Een official kreeg het nogal benauwd toen hij erachter kwam dat er echt geen geluid uit zijn scanner kwam. Nadat hij al een poosje bezig was met het onderzoek van de scanner sprong er ineens een lichtje op. Hij had verzuimd de batterijen en de scanner te doen. ( Heb me laten vertellen dat hij vroeger blond was!).
 • Rijvaardigheids training: Dat de meeste marshall`s tijdens de winterstop weinig actief zijn, is een vaststaand feit!! Maar de opmerking; “attentie racecontrol, ga even terug na de camping om een andere broek aan te trekken. Ben er namelijk uitgescheurd”. Doet de vraag rijzen of je in de winter niet iets actiever moet zijn!!
 • Twee dames van auto noord zaten in het glazen hokje tv te kijken, in afwachting op het uitrijden. De twee mannen van de  auto maakte het hok op slot en hadden grote lol toen de rode lamp op einde pitstraat voor het hok begon te branden???
 • 2011 Superleaque Assen: Tijdens de internationale kartraces was een rijder heel verbaast dat hij niet uit mocht rijden. Hij had namelijk een halve tent aan zijn kart hangen. Volgens de rijder was de tent er net neergezet. Helaas heeft hij niet goed gekeken. Hij reed namelijk de gehele dag al onder deze tent door, alleen waren er nu zijwanden ingezet om de wind iets minder de kans te geven!!
 • De race van de Superchallenge word gestart. Horen wij vanuit racecontrol: “haal in vredesnaam die auto van de baan, hoe komt hij daar”!! Bleek dat de mensen van RTL 7 wel hele goede plaatjes wilde schieten.
 • Met dagen van 12 uur dienst tijdens dit evenement hebben de Marshall`s unaniem besloten , dat in maart tijdens de official party ook een verlenging moet komen. Wij feesten tot 24.00 uur en dan komen wij opnieuw binnen om de nieuwe consumptiebonnen te ontvangen en blijven dan nog vier uur hangen!!
 • Op de vraag of de Moto G.P. dit jaar wel doorgaat, kunnen wij over tien dagen pas antwoord geven. Met maaltijden waarin eerst komkommer werd verwerkt en de laatste dag zelfs taugé, kunnen wij met het oog op de tien dagen wachttijd van de EHEC bacterie pas uitslag geven. Met alle dank aan de kok van het circuit die geweldig met ons meeleeft.
 • Op post roept de enigste dame dat we voor de circuitcontrole moeten opstellen. Alle heren lopen gedwee en al pratend mee. Terwijl wij ons netjes op 1 lijn opstellen, zegt de postleider:” raar dat ik dit niet heb gehoord over de porto?”. Zegt de dame:” is ook niets gezegd,  maar jullie luisteren goed”. De reactie van heren valt helaas voor eigen veiligheid niet te omschrijven!!
 • Dutch TT 2011: Mocht het tijdens deze T.T. erg koud weer wezen en regenachtig, toch werden wij zeer verrast toen de oproep: “attentie een strandbal tussen post 20 en 21” werd gedaan. Waren waarschijnlijk mensen in het publiek die iets ander weer voor ogen hadden!!
 • 1 Post ging tijdens de T.T. voor gay parade door! Iedereen kreeg het kleurtje roze in het haar. Na de warme maaltijd werd er zelf 1 van de para medische dienst vastgezet op de plank, en daarna kreeg hij ook het kleurtje. Denk dat hij de volgende keer liever meewerkt, dan te worden geplankt!!
 • Een vrouwelijke baco is bij het gebeuren van een ongeluk op post wel erg duidelijk aanwezig. Bij ieder ongeval begint ze te springen als een barbiepop in de grindbak. Niet zo vreemd dat ze nu met de bijnaam  “Barbiepop “door het leven langs de baan gaat!!
 • DNRT auto 5 en 6 juni:Een Marshall vertelde dat hij wel een heel erg prikkelende nacht heeft gehad!!! S`Morgens toen hij ontwaakte kwam hij er achter. Iemand heeft een pakje cocktail prikkers rechtop in zijn matras gedrukt. Mag mij gelukkig prijzen met een ander idee over prikkelende nachten!!
 • “Attentie racecontrol kan het zijn dat er per ongeluk glas op de baan ligt”. “Waarom denk u dat dit per ongeluk zou zijn”. “Nou een auto reed tegen de banden stapel op en ik vermoed dat zijn zijraam eruit ligt”.  “Oke wij zullen even kijken of er per ongeluk of expres glas op de baan ligt”. ?????
 • Een postleider had op TV gezien dat je een stuur overdwars op je fiets kan zetten en dan toch nog kan fietsen en sturen. Dus bracht hij dit in praktijk op zijn post. Het posthuisje ligt hoger en de grond loopt dus af. Op moment dat de postleider de fiets start beseft hij dit ook. Ook komt het besef dat als het stuur overdwars zit de handremmen niet werken. Heb dan ook de postleider in 1 streep vanaf posthuisje het hek in zien vliegen!! Volgens mij kan hij het experimenteren beter aan andere overlaten!!!
 • Nurnburgring: Ieder jaar volgt er een ware invasie van de marshalls van het TT circuit naar de nurnburgring. Naarstig word er dan ook gezocht naar een slaapplek voor een ieder. Twee marshalls van post 19 hadden eerst beter een les topografie kunnen nemen. Hun doel was een hotel te boeken niet verder dan 30 km van het circuit. Hun verbazing was dan ook erg groot dat ze voor een koopje in Nurnberg zelf een hotel nog konden boeken. Dat 1 letter verschil ruim honderd km verschil maakt, daar werden ze echter heel stil van. Gelukkig hebben de heren om kunnen boeken en zitten nu een stukje dichterbij het circuit. Maar dat ze met hun topografische know how nog een tijdje geplaagd zullen worden dat moeten ze maar op de koop toe nemen!!!
 • Adac Master weekend: “Attentie Rescue wilt u even kijken bij die post op de straat. Volgens de cameraman ligt daar een plastic zak die gevaar voor de mensen op de baan kan leveren”. “Attentie racecontrol, kan hier niets vinden? . “Klopt Rescue, gaat u maar retour naar uw plek. Het blijkt namelijk een aggregaat te wezen!! “.
 • Vraagt een Marshall van assen aan een Marshall uit Zandvoort tijdens een flinke hoosbui aan de baan:
  “Bel eens even naar Zandvoort en vraag daar even of het eb is, want al het water valt hier!!”.
 • Een vrouwelijke Marshall trekt haar sigaretten doosje, die mooi roze gekleurd is uit haar jaszak. Zegt een mannelijke Marshall: “Wat heb jij een mooi roze doosje!!”. Als hij had geweten wat hij letterlijk ging zeggen had hij liever zijn tong afgebeten. De gehele dag is hij geplaagd en op discussie kwamen ze er achter dat een bruin doosje niemand kon bekoren!
 •  R.O.C. : Tijdens de wedstrijd van de supersport kwam een rijder ten val op post 11. De motor ging alleen op pad. Hij dook in het meertje van de post. Helaas kon de coureur toekijken. Aangezien de Marshall`s  op de bezemwagen niet voorzien zijn van duikerspakken , werd de verreiker ingezet om de motor op het droge te halen. Wel was hier sprake van een illegale actie. Want zowel het team als de chauffeur van de verreiker bleken geen visakte te hebben . ( hoorde wel dat veel posten een meters hoge water opspuiting hebben gezien toen de motor ten water kwam) . Nu maar hopen voor de rijder dat de schade meevalt en dat de motor al stilgevallen was voor hij te water kwam!!