Belevenissen 2012

 • Automax: Medewerker gaat met de Course  Car  even het circuit af om een boodschap te doen. Komt hij retour woord hij aangehouden door de beveiliging. “mijnheer, u kunt uw auto daar op het veld parkeren en bij het loket een kaartje kopen”. Verbouwereerd kijkt de medewerker deze dame aan en vraagt even een blik op de auto te werpen. Overbluft doet de dame wat er word gevraagd. Naar een blik op de auto geworpen te hebben, zegt ze:  “Uchhh, U kunt doorrijden hoor”. ( Starters problemen van een nieuwe medewerker zullen wij maar denken).
 • Paasraces: De eerste regendruppels vallen en een post vraagt aan racecontrol welke vlag er nu uitgestoken moet worden? Dat ze op racecontrol de mensen graag assertief zien dat weten we en dat merken we ook aan dit antwoordt: “Lezen jullie het bacoboekje wel?”
 • en official ging op een motor zitten. Niet zo erg omdat deze verplaatst moest worden. Maar als je er niet helemaal  verstand van hebt kun je soms beter dingen aan andere over laten laten. De motor liep nog en zonder de koppeling in te knijpen trachtte hij te rijden. Wel eens een vliegende official gezien? Nou deze heer zal het nog lang heugen. In plaats van een kamerbreed tapijt op zijn hoofd heeft hij er nu een enorme plak pleister op geparkeerd.
 • Landelijke motordagen: Dat mensen enthousiast zijn en over de pitsmuur hangen om hun rijder aan te moedigen is leuk. Maar……………………….. als je met een sterke windkracht je petje verliest en deze op de rijbaan terecht komt weet je niet wat voor een verhaal erachter aan komt. “Attentie racecontrol, een petje op de rijbaan”. Er word dan naarstig gezocht naar een veilige overtocht voor de Marshall. “Attentie Marshall, als u heel snel bent kunt u nu het petje verwijderen”. Als jij je verdiept in deze twee laatste regels en je fantasie de gang laat gaan, wordt het tijd om de petjes af te doen of drie maten te klein strak achter de oren te trekken.
 • W.K.S.B: Een Marshall, (echte Biaggi Fan), ging de papieren ophalen voor de dienst van de W.K.S.B.  Eenmaal opgehaald en op weg naar zijn auto, tikt een heer hem aan. Omkijkend wordt hem de verloren autoparkeersticker aangeboden. Hij had hem verloren om dat hij zijn envelop op de kop hield. Toen hij de man bedankte voor zijn alertheid, zag hij ineens dat dit Davide Giugliano was. Toen hij dan ook  hoorde dat Biaggi onder de 16de plek stond en niet mee kon doen aan de pool , was zijn antwoordt: “Ach ik ga nu toch voor Giugliano”. Zo zie je maar hoe snel je fan af bent.
 • Discussie onder de Marshall`s op het circuit, natuurlijk de mooie dames. De dames met de strakke korte gele jurkjes werken snel afgekeurd, daar zij een witte dikke winterjas aan hadden. ( Volgens mij hadden ze zelf niet door hoe ze als ingepakte mummies dienst deden.). Maar tijdens het gesprek kwamen de heren bij het meisje van Melandri. Dit was het mooiste meisje. Alleen de orennnnnnnnnnnnnnnnnn. Overal komen die volgens hen in beeld. Denk dat dit meisje tijdens dit weekend meer besproken als Melandri zelf. Ach jah mannen…
 • “Attentie post? Wat doet dat reclame bord op de service road?”.  “Hoe bedoelt U ?” “Laat maar die auto heeft hem al geraakt?!!”. Of dat de bedoeling was………………………..
 • Lijntjes spannen en vangrails. Vaak een gevaar voor Marshall`s. Een Marshall dacht als een jonge vent over de vangrail te springen. Het springen ging redelijk, maar de valpartij languit op zijn knieën in het grind was echt super. Een lintje spannen voor mensen aan de vlag, zodat ze ruimte hebben, zonder gestoord te worden. Ook zo`n geniaal idee. Vooral als je bepakt bent met lunch pakket, regenkledij, paraplu enz. enz. Deze heer heeft de gehele dag platte broodjes gegeten!!
 • Een crash. Jee wat duurt dat lang ze staan er allemaal bij en doen niets anders dan in eigen kleding graaien??? Ooit wel eens met een regenpak en werkhandschoenen aan, een sjorband uit dat kleine vakje van je werkbroek geprobeerd  te halen??????
 • Het toppunt van doorzettingsvermogen zoeken we bij de rijders, maar fotografen kunnen er ook wat van. Gewapend met een korset en ingepakt als een koekjesmonster kwam 1 fotograaf naar het circuit om anderhalf uur met een gehuurde camera en lens plaatjes te schieten. ( eigen camera was een te lange en zware wandeling en anderhalf uur van Superbike en supersport was net te doen).   Dit is wel een reden dat wij nu langer op de foto`s van de site wachten. Dit is namelijk de fotograaf die ons veel toezend. Ik wens hem veel sterkte en een snel herstel. ( al is het maar voor onze foto`s!!!!!)
 • Circuitdagen 1 en 2 mei: Een Marshall ging uit eten. Hij nam “Kip afgemaakt door ananas”.  Hij vraagt zich nu nog steeds af hoe die ananas dit voor elkaar kreeg?
 • Einde van de dag. Op einde van het rennerskwartier staat een pion, midden op de weg met een papier erop geplakt, voorzien van de tekst “vergeet uw transponder niet!! Twee Marshall`s op weg na huis rijden erop af. Zegt de ene, “kijk uit voor die pion” . Welke pion?”’   Telaaaaaatttttttttttttt……
  • DNRT 8 en 9 mei:
   Racecontrol: “Attentie alle auto`s zijn binnen in de vangrail”. ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿Sommige coureurs maken er een sport van om met veel opstuivend grint weg te rijden. Maar of de coureur die in de pauze zijn eigen grint aan vegen was het de volgende keer weer zou doen, vraag ik mij af!
 • ART Motor 10 mei:”Attentie , er ligt iets op de weg zouden jullie dat willen verwijderen?”. De auto gaat op weg. Aangekomen springt een Marshall uit de auto. Pakt het op. Het is een nat iets. Na inspectie van de Marshall komt hij er achter dat het een nat wc papiertje is en met bloemetjes bestempeld. Terwijl het buiten toch echt droog weer is. Zijn fantasie begint te lopen en het wc papier verdwijnt snel uit zijn hand. Vele malen werden de handen aan zijn kleding afgeveegd om op post eerst de bus sterilon over zijn handen te laten glijden. Vraag me dan ook af: Zou je wc papier kunnen gebruiken als poetsmiddel voor je motor of was dit inderdaad een rijder met buikloop?
 • Ducaticlubraces: Tijdens de Ducati races viel iets ergs te betreuren. Twee verliefde scholeksters waren druk bezig in de grintbak hun eieren te bevruchten. Zaten zelfs op een ander. Bij de Supermono ging het helaas mis. Een motor kwam de grintbak in denderen en parkeerde zijn wiel kort bij het liefdesnest. De vrouw kon de dans ontspringen. Maar naar een  hoop geknak en dansende veren begrepen wij dat het verhaal voor het mannetje over was. Het vrouwtje kijkt nu nog steeds de richting uit waar het mannetje verdween. Ach jah…..we kunnen als Marshall`s niet iedereen redden!!
 • Prospeed: Een motor in de grintbak . Nadat de Marshall`s hem weer rechtop gezet hebben zien ze boven achter het zitje de tekst staan: “Head up, rubber down”. Misschien kan deze tekst beter onder het zitje?
 • Een Duitse rijder op een K.T.M komt stil te vallen. Motorpech. Het beruchte karretje word ingezet. Terwijl er op het karretje gewacht word komt de Marshall met de rijder in gesprek. Hij spreekt Engels en op de vraag waarom hij geen Duits spreekt, begint hij ineens in het Duits. Hij verteld vol kleur dat hij al vele malen met de Prospeed meedeed en dat hij laatst zelfs op de Nurnbergring actief was. Toen er over de lange baan gesproken werd, vertelde hij dat hem dit te gortig was. Te “gefährlich” zei hij. Onderwijl is het karretje aangekomen, de KTM word er op geplaatst en de Duitse rijder word verzocht op de motor te gaan zitten. Het karretje rijdt weg en de marshal gaat terug naar de plek. Op weg word er naar de marshal geroepen nog even achterom te kijken. Staat de Duitse rijder op de weg en het karretje rijd nog even door. De marshal weer naar de Duitse rijder en vraagt: “Haben Sie die Bremsen nicht beibehalten”? Zegt de rijder:” Ach jetzt verstehe ich es!”. Nu begrijpen wij ook waarom hij niet in de groene hel durft te rijden!!!!