Belevenissen 2015

Maandag gelijk na de W.K.S.B. Pirelli  heeft nog 1 dag het circuit gehuurd en er moet dus gewerkt worden. Rond half negen rijden de mobile teams uit om het circuit te controleren en alle hekkens te sluiten. Komt men een auto tegen die tegen het verkeer in rijd?? Zit een dame in en ze kan zich vergist hebben en op weg naar haar post zijn.??? Tweede ronde komen ze de dame weer tegen, nu ietwat ineen gezakt achter het stuur, en keek er ook een beetje moedeloos bij. 1 Van de mobiele teams heeft de dame tot halt geroepen en gevraagd wat de bedoeling was. Bleek een uitzendkracht  voor schoonmaak werkzaamheden te wezen. Voor het eerst op het circuit. Had van haar baas een uitgebreide route beschrijving gekregen en als laatste moest ze bij een muurtje rechts af. Helaas was deze dame door de publieke uitgang gekomen en niet via de tunnel. Dus bij het muurtje rechtsaf betekende automatisch……… tegengesteld het circuit oprijden. Het mobile team wist nu nog niet waar ze moest zijn maar ze hebben haar via de tunnel het terrein op geloodst, zodat ze op een veilige manier contact op kon nemen met haar baas.

Trackdays4all: Veel valpartijen helaas. Op de Porto horen wij : “Attentie Racecontrol, mag ik even contact met de Trekker?”Jah Hoor. “Attentie trekker, U bent nu de motor van mijn aspirant Marshall aan het opladen, zou U zo vriendelijk willen zijn de gevallen motor die 1 uitgang verder staat, te gaan opladen.                                                                                 Oepssssssssssssssssss

Motorsport Holland: Rijder gecrasht!! Motor moet gehaald worden en de rijder moet helaas met de ambu mee vanwege letsel. Er ligt veel olie op de baan die geruimd moet worden , maar er ligt nog iets te glimmen. Blijkt een camera te wezen. Geluk, hij liep nog. En wat doe je dan………….. Met zijn allen de situatie voor de coureur besproken hem veel sterkte gewenst via zijn camera en een beetje bescheiden de camera terug gegeven. Wij zijn benieuwd hoe deze rijder reageert als hij thuis komt en op zijn gemak de valpartij bekijkt en de officials ziet die hem toespreken???!!!!

Er komt een rijder sleutelbeen gebroken en een motor die afgeschreven kan worden. Het Mobile Team wordt ter ondersteuning ingezet. Vanwege hevige pijnklachten wordt er code rood gegeven en wordt de ambu er op af gestuurd. Tijdens het wachten beginnen 2 Marshall`s te sjorren aan de motor maar kwamen 2 handen te kort. De Marshall die bij de gevallen zit om de ambu af te wachten roept:” Help jullie zo mee jongens.”. Roept de gevallen Belgische rijder: “Alè of moet ik uwes even meehelpen daar?”.                                 Tjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Een rijder komt met pech op een post te staan. Tijdens het wachten op de trekker begint hij over zijn ervaring op het circuit. Ook begint hij over de bocht waar hij staat. “Wat een rot bocht is dit zeg. Op play station valt hij nog wel mee, maar in het echt valt hij toch wel tegen hoor……………….

Tijdens de T.T. grijpt een Marshall een hap grint in zijn hand en houdt deze bij zijn collega onder de neus. Kijk zegt hij, als je dit bij Marquez doet, weet hij precies op wel circuit hij is. Hij lijkt dus een Rossi fan. Naar afloop van de race wordt er juist bij deze Marshall een camera op zijn buik geplakt van het Team van Marquez. Dit om zijn 2de plek in beeld te brengen en te vieren. Terwijl hij bij het Team stond moest hij met lede ogen toezien hoe Rossi voor de voeten van de andere Marshall`s zijn triomf vierde…..

Soms vergeet je dat je samen met collega`s werkt die op Racecontrol alles op beeld zien.      Tijdens een evenement riep Racecontrol aan de Marshall op post of hij wel om zijn collega dacht.In de camera zag men namelijk dat hij zo fanatiek wilde vlaggen dat hij zijn collega om de oren sloeg. Als Racecontrol dit niet had benoemd had de Marshall hier echt geen weet van gehad.

Pauze tijdens de Gamma Racing Day. Max rijdt rond en alle ogen zijn gericht op. Tot Racecontrol vraagt of die betreffende post geen honger heeft. Hoezo? , was het antwoordt. Nou jullie eten staan op de andere post koud te worden! Dan beleef je het echt……….

 

 

 

 
Deze mail hieronder kwam bij ons binnen.
Wij wensen Robert heel veel sterkte.
Onder vind je zijn website waar je eventueel een bericht achter kunt laten om hem moed in te spreken!!!
Hallo,


Ik zou me even voorstellen ik ben Robert Verburg en rijd al een paar jaar ow cup.

Ik ben 9 mei jl. gevallen in de strubben
(waar jullie al heel wat mooie foto's van hebben) 
ik had belooft aan de mensen in het medical
 centrum en marchalls te laten weten hoe het mij gaat , 
ik weet niet of dat via deze weg kan maar hoop het.


Tijdens mijn val heb ik een arm uit de kom opgelopen en mijn rug gebroken. 
De 11e en 12e wervels zijn stuk maar de breuk is redelijk stabiel en 
moet totaal 4 week plat op mijn rug liggen
 en mag vrijwel niet bewegen waarvan ik er nu bijna twee week heb opzitten 
in het ziekenhuis.

Sinds gister overgeplaatst naar Anholt in Assen.

Nog twee week en dan mag ik weer proberen te mobiliseren  dan 4 week korset 
en fysio daarna kijken ze verder!


Ik wil iedereen bedanken voor de goede zorg en de juiste handelingen!!


Ik knok voor een goed herstel!!


Robert Verburg

www.rr-racingteam.nl